Orzechowe ciasteczka amarantusowe
Każdy z nas ma czasami ochotę na coś słodkiego.. Mnie zazwyczaj łapią takie momenty w deszczową pogodę jaką mamy dziś za oknem.. Popijając kawkę delektuję się pysznymi, błyskawicznymi orzechowymi ciasteczkami z mąki z amarantusa! Przepis jest bardzo prosty, wykonanie ich nie zajmie więcej niż 25 minut!
Orzechowe ciasteczka amarantusowe ( przepis na około 13 szt )
- 2 jajka
- 2 łyżki ksylitolu
- łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego
- 2 łyżki masła orzechowego
- 3/4 szklanki mąki z amarantusa
- 2/3 kawałki gorzkiej czekolady
Olej kokosowy rozpuszczamy. Piekarnik rozgrzewamy góra/dół w 180 stopniach. Jajka ucieramy wraz z ksylitolem i olejem kokosowym. Dodajemy do masy masło orzechowe, mąkę z amarantusa oraz posiekaną gorzką czekoladę i dokładnie mieszamy. Łyżką formujemy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ja posypałam je cukrem kokosowym - pycha! Pieczemy je około 14-15 minut!
Uwielbiam takie proste i szybko się robiące przekąski! A jak z tym jest u Was?
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńJak dlugo piec?
OdpowiedzUsuńjuż uzupełnione, przepraszam za przeoczenie :)
Usuń