Orzechowe ciasteczka
CIASTECZKA ORZECHOWE ( 12 dużych sztuk )
Do tych ciastek miałam bardzo dużo podejść. Próbowałam z różnymi składnikami, w różnych proporcjach i w różnym czasie pieczenia. Zawsze coś mi nie pasowało.. aż do tej pory, gdy zmniejszyłam ilość składników <3
Składniki:- 2 jajka
- 6 łyżek masła orzechowego (najlepiej stałej konsystencji)
- szklanka mąki kukurydzianej
- 60g erytrytolu
- gorzka czekolada
Wskazówki:
Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę polecam pokruszyć w opakowaniu przy użyciu np. ubijaka do mięsa :)
Wykonanie:
- Przygotuj dużą miskę i umieść w niej wszystkie składniki oprócz gorzkiej czekolady.
- Piekarnik rozgrzej góra-dół do 185 stopni.
- Wszystkie składniki ugnieć na zbitą masę.
- Dodaj gorzką czekoladę i ugnieć raz jeszcze, by rozprowadzić gorzką czekoladę.
- Zwilż wodą dłonie i uformuj kuleczki.
- Układaj kuleczki na wysmarowanym papierze do pieczenia olejem kokosowym.
- Każdą kuleczkę ugnieć widelcem.
- Piecz 18-20 minut.
SMACZNEGO!
Będę dziś robić.Wszystkie produkty już zakupione.Dziękuje.
OdpowiedzUsuńTo ja też zabieram się do pieczenia,bo wyglądają apetycznie.
OdpowiedzUsuńCiasteczka na jeden kęs,z nutką czekolady.Fajny przepis.
OdpowiedzUsuń12 sztuk dużych ciasteczek, a i tak wszystkie moje przyjaciółki zjadły od razu :D
OdpowiedzUsuń