Granola czekoladowa
Od zawsze jestem wielbicielką najróżniejszych muesli, granoli czy płatków. Moje ulubione co cini minis i cookie crisp. Czasami nawet teraz mam tak, że wlewam sobie mleko i jadam płatki. I co? I jest mi z tym dobrze oczywiście :) Bo nie mam zamiaru rezygnować w 100% ze wszystkiego co kiedyś uwielbiałam jeść w ogromnych ilościach!
Przychodzę do Was z banalnie prostym i szybkim przepisem na domową, czekoladową granolę! Z tej porcji wychodzi około 400g granoli.
SKŁADNIKI:
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju kokosowego
- pół szklanki płatków owsianych
- pół szklanki płatków ryżowych
- pół szklanki płatków orkiszowych
- łyżka nasion chia
- 5 łyżek wiórek kokosowych
- garść posiekanych orzechów ( wybierasz jakie chcesz )
- łyżka kakao
WYKONANIE:
- Miód i olej kokosowy rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do wystudzenia.
- Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni opcja góra/dół
- Bardzo dokładnie mieszamy wszystkie suche składniki.
- Po ostygnięciu miodu i oleju dodajemy go do suchych składników i dokładnie mieszamy.
- Wykładamy granolę na papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika.
- Pilnujemy by granola się nie przypaliła mieszając ją co 3-4 minuty. Wystarczający czas pieczenia to 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz