Czekoladowe brownie z mandarynkami
Ciasta z fasoli, ciecierzycy, buraka? Tak! Aczkolwiek ja najbardziej polubiłam to z fasoli - mocno czekoladowe :) Bo kto z Nas nie lubi czekolady? Szczerze, to czasami chciałabym mieć uczulenie na czeko... ale w sumie to współczuję osobom które takowe mają! :D Postanowiłam poeksperymentować i zrobić czekoladowe brownie z mandarynką - pycha! :) A jakie są Wasze ulubione ciasta?
- Puszka czerwonej fasoli
- 2 duże banany
- 2 jajka
- 3 łyżki masła orzechowego ( najlepiej bardzo płynnego )
- Mały jogurt naturalny
- Pół tabliczki gorzkiej czekolady ( u mnie Lindt z pomarańczą )
- 3 mandarynki
Fasolę przepłukujemy pod zimną wodą, dokładnie blendujemy na gładką masę. Banany blendujemy bądź rozgniatamy, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostudzenia. Do bananów i fasoli dodajemy jajka, masło orzechowe i mały jogurt naturalny. Mandarynki obieramy, kroimy w kosteczkę i dodajemy do naszych mokrych składników. Po wystygnięciu czekolady dolewamy ją do naszej masy i wszystko dokładnie mieszamy.
- Łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki kakao
- 70g mąki jaglanej, owsianej bądź ryżowej
- 2 bądź 3 łyżki słodzika
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz